Fernando Alonso baalt van Honda-motor en waarschuwt Toro Rosso

Dat Fernando Alonso eindelijk eens in de top tien finishte, maakt de voormalig wereldkampioen geen blij man. Hij is nog steeds geïrriteerd over zijn Japanse motor, voornamelijk omdat hij de hele race niet langs Felipe Massa kon komen.

Fernando Alonso reed gisteren tijdens de Grand Prix van Brazilië continu achter local boy en bijna pensionado Felipe Massa aan. Op de rechte stukken kwam zijn Honda-motor kracht tekort om voorbij de Williams met Mercedespower te komen. Aan de rest van de auto lag het echter niet volgens de Spanjaard: "We hadden echt een fantastische auto, maar konden helaas niet inhalen." Zelfs met DRS open lukte het hem niet er voorbij te komen: "Het is verbijsterend om te zien hoeveel vermogen we tekort komen. Soms zat ik heel dicht achter Massa bij het opkomen van het rechte stuk, maar liep hij nog weg van me terwijl ik DRS had."

De kwaliteit van de auto moet volgend jaar in combinatie met een motor van Renault gaan zorgen voor betere resultaten voor McLaren. Toro Rosso gaat volgend jaar juist rijden met de de Japanse krachtbronnen achterin de wagen. Alonso leeft nu al met de twee Toro Rosso-coureurs mee, want ze krijgen volgens hem volgend jaar te maken met motoren die te weinig vermogen leveren: "Dat Honda nog steeds zoveel vermogen mist, is zorgwekkend voor Toro Rosso."

Ondanks de voor Alonso maar matige achtste plek is hij toch blij met zijn weekend: "Ook al is het zonde dat we zoveel snelheid tekort komen, het was toch een van de beste weekenden voor ons tot nu toe." Voor Brendon Hartley en Pierre Gasly is het echter te hopen dat Honda de zaken sneller voor elkaar heeft. En wellicht helpt het dat Red Bull straks stiekem een Renault-motor naast de Honda-motor kan leggen.