Bieden op de Mercedes-AMG C63 S van Max Verstappen

Een 'gewone' Mercedes C63 AMG is al leuk om te hebben, maar het kan specialer. Daarvoor kan je bij Brabus aankloppen of je koopt een ex van een Formule 1-coureur, deze Mercedes C63 S Coupe Edition 1 bijvoorbeeld.

In januari maakte Max Verstappen wat ruimte in zijn garage door zijn Aston Martin V12 Vantage S via dealer Cito Motors te koop aan te bieden. Tegelijkertijd schoof hij zijn net zes maanden oude C63 AMG Coupé de garage uit. In ruil voor €134.750 mocht iemand de wagen meenemen.

Nu, duizend kilometer later, heeft ook eigenaar nummer twee het wel weer gezien met de C63. Een andere verklaring is dat hij gewoon dollartekens in de ogen krijgt iedere keer dat hij instapt: op het dashboard staat namelijk de handtekening van Max Verstappen.

Ook de plastic motorcover heeft een beetje Limburgse graffiti opgelopen. Gelukkig is dit het soort vandalisme dat de prijs meestal ernstig verhoogt. Reden voor de verkoper om geen bodemprijs in te stellen en gewoon te hopen dat er een biedingsoorlog ontstaat. Daartoe gooit hij zelf ook vast wat olie op het vuur door deze Ster als volgt aan te prijzen: Unieke kans: de eerste privé auto die van Max Verstappen is geweest. Gesigneerd op de motorafdekking en dashboardinleg door aankomend Wereldkampioen Formule 1.

Of dit daadwerkelijk de eerste eigen auto van Max was, kunnen we niet bevestigen. Het lijkt wat vreemd dat hij vanaf zijn achttiende verjaardag in september 2015 heeft gewacht tot juni 2016 voordat hij een eigen auto kocht. Hoe dan ook, bieden kan hier.

De rest van de autoverzameling van Max? Le clique.