Israël komt met materiaal om alle terroristen te verpletteren

Alleen betonnen legoblokken zijn niet genoeg om de straten vrij van terroristisch tuig te houden. Gewone politiebusjes reageren echter niet al te best op kogels, dus wat neem je mee om eikels te bestrijden? Pantserbouwer Plasan vindt zijn Sandcat ideaal.

De gemiddelde weggebruiker heeft waarschijnlijk nog nooit nooit van Plasan gehoord. Wij eigenlijk ook niet, maar het Israëlische bedrijf is al dertig jaar gespecialiseerd in gepantserd vervoer. Hun Sandcat draait inmiddels tien jaar mee en er zijn inmiddels 35.000 exemplaren van verkocht. 

Dankzij de toename van het aantal terroristische aanslagen in het ooit zo veilig geachte fort Europa richt Plasan de Sandcat steeds meer in voor knokpartijen in de stad. Het apparaat is er ideaal voor met zijn draaicirkel van maar 6,5 meter. 

Het grote nieuws van Plasan op de MILIPOL beurs in Parijs is dat ze eindelijk een versie hebben ontwikkeld met het stuur aan de rechterkant. Dus nu kunnen ze ook terroristen verpletteren die zich in Engeland en Ierland bevinden. 

Bovenop de wagen is een multifunctionele positie waar verschillende dodelijke en minder dodelijk middelen bevestigd kunnen worden. Op die manier is dit de machine waarmee je volgas tevoorschijn kunt komen racen op het moment dat je hoort van een dreiging. De nul naar honderd-sprint gaat niet heel snel, maar in iets meer dan 23 seconden rij je met twee keer de maximumsnelheid door de stad.