658 pk en een handbak: dit is de SCG 004s

Scuderia Cameron Glickenhaus verbaasde onlangs de wereld met alweer een nieuw model. Deze SCG 004s gaat in een kleine serie gebouwd worden uit koolstofvezelonderdelen. De 658 pk hoeven maar 1.180 kg (exclusief coureur en brandstof) te verplaatsen.

Filmproducent en autogek James Glickenhaus heeft het voor elkaar. Waar hij begon met Ferrari's ombouwen tot zijn eigen droomauto's en daarna in Italië racewagen liet vervaardigen, gaat hij in 2018 beginnen met de productie van een eigen wagen in de VS. De vergunningen daarvoor kreeg Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) eerder dit jaar rond en nu krijgen we te zien wat er gebouwd gaat worden.

Naast de SCG 003 komt er nu een SCG 004s bij. Deze auto heeft wat minder power dan zijn grote broer, maar echt armoedig is hij niet te noemen. Achterin de driezitter (daarover later meer) ligt een 5.0 liter V8 met twinturbo die goed is voor 658 pk en 721 Nm. De kracht van de motor gaat via een handbak met zes verzetten naar de achterwielen. Eventueel kan je kiezen voor een automaat met flippers aan het stuur.

Glickenhaus gebruikt zijn wagens voornamelijk voor racen en de reden om een serie auto's te maken heeft te maken met homologatie-eisen van bijvoorbeeld de 24 uur van Le Mans. Reden om het stuur in het midden te zetten: voor de gewichtsverdeling is het logischer om de coureur in het midden te parkeren. De SCG 004s heeft daardoor een opstelling die we kennen van de McLaren F1. Daarmee houdt de vergelijking meteen op, want hoewel dit een bijzonder vormgegeven wagen is, zal deze Glickenhaus toch minder tot de verbeelding spreken dan de Macca. 

Het belang van het gewicht van de bestuurder wordt onderstreept door het totale wagengewicht van de 004s: 1.180 kilogram. De complete wagen, van chassis tot carrosseire is opgebouwd uit koolstofvezel.

Dit nieuwe model komt er als straatauto of als racewagen met fabrieksondersteuning voor de inzet van de wagen tijdens GT-races in de GT3-, GTE- en GTLM-klasses. Het testwerk met de auto gaat in de loop van 2018 van start en dan moeten de eerste wagens eind van dat jaar bij de kopers staan. Die eerste vijfentwintig geluksvogels hebben een speciale 'Founders Edition'. Voor $400.000 (€339.786) mag je meedoen, graag wel even tien procent aanbetaling storten.