Hee leuk, de Bentley Bentayga Duckhunt Edition

Jachtliefhebbers opgelet: de auto om zo snel mogelijk bij demonstranten van de Partij voor de Dieren weg te rijden is hier. Hij heet Bentayga Field Sports by Mulliner en er zit alles in om een dagje jagen zo aangenaam mogelijk te maken.

Waar wij veldsporten associëren met een voetbal, hockeybal of een rugbybal, hebben de Engelsen er een andere gedachte bij: jagen. Het resultaat van een rondje beesten doodschieten noemen ze ook game, in plaats van wild. Kortom gezellige jongens die Britten. Gelukkig weten ze wel mooie auto's te maken voor het geval je van jagen (of vissen) houdt.

Het nieuwe speciaaltje van Mulliner en Bentley is een Bentayga met achterin een doos. Misschien moeten we het een kist noemen. Als je de kist opent zie je allerlei compartimenten voor spullen die je tijdens het jagen nodig hebt. Zo kun je de patronen veilig opbergen en is er uiteraard ruimte voor jachtgeweren. Bentleys luxe-afdeling Mulliner belde met de gewerenmaker Purdey om samen deze speciale Bentayga in te richten. Tussen de achterstoelen is een ruimte gecreëerd waar maximaal twee van die knallers in passen.

Als je tijdens het jagen wat uitgedroogd raakt is er ook geen man overboord: er zit in de kist ook een compartiment voor dranken. Op de foto's is er heel decent gekozen om twee flessen limonade in te laden, maar we rekenen erop dat de Britten zelf met wat zwaarders voor de dag komen.

Opvallend genoeg vertelt Bentley niet welke versie van de Bentayga ze hebben genomen om deze cosmetische operatie te ondergaan. Aangezien het een Mulliner-versie is gaan we ervan uit dat de 6.0 liter W12 met 608 pk en 900 Nm voorin ligt.