Nissan lost probleem van milieuzones op

Stel je koopt een nieuwe auto met een dieselmotor en dan verbant je gemeente die motoren ineens. In Duitsland is het een reëel risico, want daar beginnen stadsbesturen een steeds grotere hekel aan oliestokers te krijgen. Geen zorgen, Nissan heeft je rug.

Je kunt als autofabrikant een grote lobbybeweging opzetten om politici ervan te overtuigen dat je gelijk hebt en dat doen ze ook massaal. Maar in de tussentijd moet je wel auto's blijven verkopen, terwijl de klanten bang worden gemaakt door politici. Nissan heeft een nieuwe oplossing bedacht voor het probleem: de milieuzonegarantie.

Duitsers die nu een nieuwe Nissan kopen en die financieren via Nissan krijgen een extra keuze. Voor €500 extra ben je gegarandeerd van rijden in de milieuzone, ook al mag dat niet. Met het geld gaat Nissan geen boetes vergoeden, maar ze vervangen de complete auto van bewoners van een milieuzonestad.

Wie de garantie bij zijn auto heeft aangeschaft kan zijn auto gewoon teruggeven als er een milieuzone wordt ingevoerd. Een andere optie is de auto inwisselen voor een elektrisch exemplaar. Wie zijn dieselende Qashqai of X-Trail voor een Leaf omruilt moet wel het verschil bijbetalen.