Rijkaard krast Ferrari op verkeersdrempel, gemeente moet dokken

In Zuid-Frankrijk is het bezit van een Ferrari een stuk normaler dan hier, maar daardoor wordt er ook veel harder gereden. Gemeentes gooien daarom overal verkeersdrempels neer, maar soms vliegen ze daarbij flink uit de bocht.

Een Ferrari-eigenaar uit Roquebrune-sur-Argens krijgt geld van de gemeente in verband met de verkeersdrempels in die plaats. Het stadje ten noordoosten van Saint-Tropez gaf toe dat ze fout zaten met hun verkeersdrempels, maar daar ging een merkwaardig verhaal aan vooraf.

Iedereen kent het verhaal van verkeersdrempels: rij je er iets te hard overheen dan kost je dat een stukje bumper. Vaak is het gewoon een schraapgeluid aan de voorkant, maar soms klapt ook de onderkant van je auto tegen een te hoge drempel. Heel irritant, maar in Nederland voldoen de irritatiebulten meestal wel aan de voorschriften. Gewoon je verlies nemen en voortaan beter opletten.

In Frankrijk gaat dat anders, daar heb je Thierry Modolo. Deze Thierry is kapitein van de renaissancevloot tegen de autofobie. Hij strijdt tegen verkeersdrempels die hoger zijn dan tien centimeter en die te steil zijn: uiteindelijk zouden alle drempels in het departement Var moeten verdwijnen, als het aan Modolo ligt. 

Ferrari-eigenaar Alain V. (wij hebben deze verdachtmakende afkorting niet bedacht) richtte zich tot Modolo omdat hij met zijn Italiaan tegen een drempel was gereden. De schade van het voorval was flink: €2.000. Uiteraard wilde Alain die centen graag terug van de gemeente. Na aanvankelijk twee jaar tegen een muur van onbegrip te zijn gelopen, riep hij de hulp van Thierry in. Het resultaat volgde binnen drie maanden: de burgemeester erkent zijn nederlaag, vergoedt de schade aan de Ferrari en daarnaast de deurwaarderskosten. 

Alain blij, Thierry blij, maar het is nog maar de vraag of de drempels nu wel zijn aangepast. Voorlopig dus even om Roquebrune-sur-Argens heen rijden als je onderweg bent naar de camping in Sainte-Maxime of je superjacht in Saint-Tropez. Of je moet graag €2.000 extra willen om uit te geven tijdens je vakantie.

Foto: helaas vertellen de Fransen niet wat voor Ferrari er tegen de drempel is geklapt, dus hierbij een fijn plaatje van een F40.