Elon Musks eerste tunnel loopt van huis naar kantoor

Je kunt veel zeggen over de ideeën van Elon Musk, maar je kunt niet zeggen dat hij zichzelf vergeet. Hij was het zo zat om in de file te staan dat hij tunnels gaat boren. Het eerste tracé komt exact langs zijn huis en eindigt bij het kantoor van SpaceX.

Met de bouw van zijn Tesla Model 3 schiet het voorlopig nog niet op, maar met de tunnels van Elon Musk gaat het in de tussentijd prima. Nog geen jaar geleden verveelde de Tesla-baas zich zo in de file dat hij de Boring Company bedacht. Niet om iedereen te gaan vervelen, maar om tunnels te gaan boren onder overbevolkte steden. Via die premiumvervoersbuizen gaan rijkelui dan voor veel geld onder de files door. 

De eerste buis is een succes. Hij loopt van het parkeerterrein van SpaceX naar het kantoor van het raketbedrijf. Niet bizar ver, maar er komt een iets langere variant naar een ander parkeerterrein. Het echte grote plan wil Elon echter onder snelweg 405 in LA aanleggen. Zoals gebruikelijk eindigt de tunnel bij het hoofdkantoor van SpaceX. Het andere uiteinde: vlakbij Elons huis. Goh, wat handig.

Uiteraard ontkent The Boring Company in alle toonaarden dat het huis van Musk iets te maken heeft met de locatie van de tunnel. En tja, alle andere mensen in die omgeving zullen ook last hebben van de files in Los Angeles. 

Dan is er de kwestie geld, want wie gaat dat allemaal betalen? Tunnels zijn duur om te maken, ook al ontwikkel je een revolutionaire boormachine, Je blijft zitten met de aarde en grond die uit de tunnel komt en je moet de betonnen muursegmenten aanvoeren. Er komt dus heel wat logistiek bij kijken. Pas als de tunnel klaar is kan je geld verdienen aan de tol die door gebruikers wordt betaald.

Musk maakt zich over centen geen zorgen, net zoals hij zich bij Tesla nooit laat leiden door money issues. Hij vertelde onlangs dat hij in de maand oktober alleen al $300.000 ophaalde door petjes te verkopen met daarop het logo van The Boring Company.

Foto boven: Elon Musk laat zien hoe ver hij van de tunnelingang woont.