Veilingnieuws. Porsche 918 Spyder in Weissach uitvoering

Temidden van de klassieke Rolls-Royces, Ferrari, DeTomaso's en meer uitzonderlijk, oud materiaal wordt woensdag in New York ook wat nieuwers geveild: een Porsche 918 Spyder in extra lichte uitvoering.

RMSotheby's in New York heeft aanstaande woensdag een veiling waarop verschillende topstukken van de hand gaan. Na de Ferrari Formule 1-wagen van Michael Schumacher pakken de hameraars door. Deze keer is onder meer de BMW van Apple-oprichter wijlen Steve Jobs aan de beurt., maar je kunt ook veel teveel betalen voor een Lancia Delta HF Integrale.

Deze Porsche 918 Spyder lijkt echter een betere investering. Hij is nieuwer en hybride, dus dat is semi-goed voor het milieu, of je gebruikt de elektrische superpower waar hij voor bedoeld is, dan is hij minder speciaal voor het milieu. 

De auto is uitgevoerd met een matzwarte wrap. Normaal gesproken zijn wraps een beetje meh, haal ze er na de Gumball gewoon weer af. Deze keer is het echter anders: de auto kwam inclusief plasticfolie uit de fabriek. Ook de Martini Racing kleuren zijn organiek en horen bij de Porsche 918 Spyder.

Dankzij het Weissach-pakket op de auto is vrijwel elke vorm van luxe verwijderd. De auto is daardoor wel extra licht en de 899 pk die de twee elektromotoren gecombineerd met de V8 produceren komen nog beter tot hun recht. Nul tot honderd gaat in 2,5 seconden en de top ligt ergens boven de 350 kilometer per uur.

Dat zijn heerlijke getallen, maar helaas ga je die met deze Porsche 918 Spyder niet rijden. Het is namelijk een exemplaar dat tot nu toe 430 kilometer reed. Zucht, het is feitelijk zonde om de auto verder in te rijden. Als je echter echt veel geld hebt, koop je hem gewoon en heb je maling aan de lage kilometerstand. Ondanks dat je de tweede eigenaar bent, voelt het alsof je de eerste koper was. RM verwacht dat de wagen tussen de $1,7 en $1,9 miljoen gaat opbrengen.