Marcus Ericsson mag toch bij Alfa Romeo Sauber blijven

Door de nauwe samenwerking tussen Ferrari en Sauber leek het stoeltje van Marcus Ericsson in de Formule 1 te verdwijnen. Iedereen verwachtte dat de twee Ferrari-junioren in de tot Alfa Romeo omgedoopte auto's zouden gaan rijden, maar de Zweed blijft.

Het weekend begint goed voor fans van Zweedse coureurs nu Sauber heeft bevestigd dat Marcus Ericsson komend jaar naast Charles Leclerc in de Alfa Romeo Sauber rijdt. Iedereen had verwacht dat Antonio Giovinazzi in de tweede auto van het Zwitserse team zou gaan rijden. Lastig puntje daarbij was wel dat de grootaandeelhouders van Sauber ook de grote sponsors van Ericsson zijn.

De bevestiging kwam uit de mond van de grote baas van Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne. De commander in trui van onder andere Ferrari was op de officiële presentatie van het Alfa Romeo Sauber team in Italië. Het team wordt een opleidingsteam voor (Italiaans) racetalent, wat het extra opvallend maakt dat ze daarbij gebruikmaken van een Zweed die al wat jaartjes meedraait in de Formule 1.