Te koop: (bijna) de hele AMG Black Series-serie

Mocht je op een of andere manier de Black Series van AMG hebben gemist dan heb je nu de kans om dat probleem in een keer op te lossen. Michael Fux maakt ruimte voor zijn nieuwe Mercedii door er even vier uit zijn collectie te trappen.

Deze CLK63, SL65, C63 en SLS met AMG-badge en extra afvalbehandeling tot Black Series worden binnenkort in een keer op de veiling aangeboden. Je wordt dus geacht om het pakket van vier zwarte AMG's Black Series gecombineerd aan te schaffen. Ook omdat AMG voorlopig geen nieuwe exemplaren van de Black Series maakt is dit een interessante aankoop.

Helemaal geen straf, zeker niet als je al een zwarte SLK 55 Black Series hebt staan. Die auto is namelijk nodig om de volledige set te hebben. Verzamelaar Michael Fux heeft in ieder geval nooit de moeite genomen om het kappersmodel met de supermotor aan te schaffen.

De vier auto's hebben allemaal ongeveer 300 kilometer gereden, alleen de SL65 beviel blijkbaar zo goed dat die 'maar liefst' 1.000 kilometer onder zich heeft. De veilingmeester van Mecum denken dat het setje ergens tussen de achthonderdduizend en een miljoen dollar gaat opbrengen. Gezien de exclusiviteit van de auto's en de welhaast ongebruikte status is het goed mogelijk dat er een bieder komt die er fors meer voor over heeft. Dat zou helemaal kunnen gebeuren als er iemand opduikt die de SLK al in zijn garage heeft staan en het kwintet compleet wil maken.