Nederlander ontwerpt Tesla Model S Shooting Brake

Het was al enige tijd bekend dat coachbuilder Remetzcar de opdracht heeft om een shooting brake te bouwen op basis van de Tesla Model S. Inmiddels heeft de designer zijn ontwerptekeningen aan de wereld getoond. Zo gaat de elektrische auto eruitzien.

Remetz Car is al bekend met het werken met de Tesla Model S aangezien ze ook een lijkwagen van de elektrische auto maken. Nu komt er een serie van twintig Shooting Brakes bij, de carrosserievariant die vooral in Groot-Brittannië populair is bij bouwers.  De aanpassingen zijn ontworpen door de Nederlander Niels van Roij, die werkt vanuit zijn eigen studio in Londen.

De auto lijkt korter te zijn geworden dan het origineel is, maar aangezien de accu's er ook in verwerkt moeten worden lijkt dat eerder gezichtsbedrog te zijn. Wat we zien is een lage en sportief vormgegeven auto die volgens de planning in de eerste week van maart voor het eerst in het echt getoond gaat worden.

Mocht de naam Remetzcar al een belletje doen rinkelen bij je, dan kan dat kloppen. De koetsbouwers zijn ook bekend van het oprekken van de Audi A8 waar koning Willem-Alexander zich laat vervoeren. Gezien zijn voorliefde voor de Tesla S is het ook niet ondenkbaar dat hij ook klant is voor een van de exemplaren die omgebouwd worden tot shooting brake.