Nyck de Vries test Formule E met Audi

Formule 2-coureur en McLarenbelofte Nyck de Vries mag binnenkort testen met de elektrische racewagen van Audi. Na de Formule E-race in Marrakesh is er een testdag waar de Fries zijn kunsten in de elektrische bolide mag vertonen.

Naast Nyck de Vries geeft Audi ook een ritje weg aan de Zwitser Nico Müller, die laatste rijdt normaal gesproken met Audi in de DTM. Voor de elektrische raceklasse is het de eerste keer dat er een Rookie Test wordt georganiseerd, dat betekent dat alleen coureurs die nog nooit in een Formule E-wagen reden mogen testen.

Teammanager en oud-Formule 1-coureur Allan McNish is uiteraard blij met de test: "This mid-season test is a unique opportunity. Nico and Nyck are going to drive our e-tron FE04 for a number of test kilometers which will give them a good initial impression of the car and the things that are special in Formula E."

De Vries rijdt volgend jaar in de Formule 2 bij het topteam Prema, we hoeven er nog niet op te rekenen dat hij snel de overstap naar de batterijklasse gaat maken. Hoewel veel autofabrikanten in de jonge raceklasse zijn ingestapt, is het nog geen erg groot succes. Desondanks is het mooi dat er weer een Nederlands tintje aan de test wordt gegeven.

De test vindt plaats op de dag na de E-prix van Marrakesh, die zelf op 13 januari wordt verreden. Op 14 januari is het  dan de beurt aan Müller en De Vries om de accu's leeg te rijden op het stratencircuit in Marokko. Tijdens het eerste weekend van het nieuwe seizoen, in Hong Kong, won Audi de race, maar het team werd gediskwalificeerd. De reden was een administratiefout met de nummers op de accu's van de wagen van Daniël Abt.