Poah! Duitse boer ramt zes flitsers met zijn trekker

Een boer uit het Duitse Gernsheim heeft afgelopen nacht vrienden en vijanden gemaakt in zijn woonplaats. Enerzijds is iedereen blij met de man, want hij reed zes flitsers uit de grond met een trekker. Aan de andere kant kost het tonnen om ze te vervangen.

Terwijl heel noordelijk Europa zich schrap zette voor de sneeuwdeken die over het continent viel was er een boer in de Duitse deelstaat Hessen met iets anders bezig. Hij pakte zijn tractor en reed er zes flitspalen in de omgeving van Gernsheim mee uit de grond. De 63-jaar oude boer had het specifiek op de zes palen voorzien, want hij raakte verder niets met zijn landbouwvoertuig. Helaas voor de boer werd hij door getuigen gezien en die belden meteen de politie. 

Niemand heeft een idee waarom de man plotseling zo boos was over de flitsers, maar de politie vermeldde wel dat hij in het verleden na drugsgebruik eerder in contact met de politie kwam. Gisteravond had hij in ieder geval geen alcohol op, maar de resultaten van een drugstest laten wat langer op zich wachten.

Inmiddels is de verdachte weer vrijgelaten, maar hij kan in ieder geval verwachten dat hij de schade moet vergoeden. De zes flitsers waren geen eigendom van de gemeente Gernsheim, maar de lokale politie huurde de palen van een private partij. Die becijferde de vervangingskosten op ongeveer zeshonderdduizend euro. Daarvoor moet je heel wat aardappelen verbouwen.