Grid Girl schrijft column tegen afschaffing Grid Girls

Deze week bleek dat de nieuwe eigenaars van de Formule 1 erover denken om dames uit de sport te weren. Althans, ze willen de mooi geklede exemplaren bij de start graag weghebben, want dat schijnt ouderwets te zijn. De dames zelf zijn tegen.

De grid girls zijn boos, omdat ze niet gezien willen worden als objecten, maar als waardevolle aanvulling op de startgrid. De meisjes staan daar niet om de coureurs (M/V) of het publiek (M/V) op te winden, maar ze zijn essentieel om de startvolgorde aan te geven. Een van de meest getalenteerde dames greep naar het toetsenbord om haar visie op haar baan op de baan te geven en de SJW-klaagmiepjes (M/V) op hun plaats te wijzen. We nemen de uitleg die ze op haar Instagramaccount schreef voor de duidelijkheid geheel over.

"As a grid girl It’s our main job to identify where drivers need to be situated before the race start. It’s a job that’s not only about beauty, but also about dedication, hard work and co-operation. Yet there are enough people that don’t understand our contribution as a grid girl and often we are being objectified and mistaken by brainless. In the past years I worked with the most kind and well-educated woman. Appearance doesn’t define us. So never judge a book by it’s cover."

Autobahn kan het pleidooi van @s.eyda alleen maar ondersteunen. You go girl!