Michael Fux dumpt zijn Ferrari F12tdf al na 250 kilometer

Matrassenkoning Michael Fux is rigoureus ruimte aan het maken in zijn garage. Niet alleen gooit hij een collectie AMG Black Series op de veiling, ook zijn niet ingereden gele Ferrari F12tdf gaat weg. Waarom Michael? Die is toch best wel speciaal?

Een autocollectie is een levend organisme, en af en toe moet er in de omvang gesnoeid worden. Wie dat niet doet slibt op een gegeven helemaal dicht, zeker als je het aankooppatroon hebt dat Michael Fux gebruikt: koop alles. Fux lijkt momenteel zijn gele periode af te sluiten, althans de gele Ferrari's moeten het veld ruimen. 

Hij doet in een veiling (als verschillende kavels) afstand van een Ferrari California uit 2010, een 599 GTB uit 2007 en een F430 uit 2006. Het klapstuk van de gele Maranellesi is de gele F12tdf, die er één is uit een serie van 'slechts' 799 stuks.

Wat de auto extraspeciaal maakt is dat Fux nul fux gaf en de auto bijna nooit reed. Hij zette in het totaal 150 mijl op de klok, wat in gewone maten bijna 250 kilometer betekent. De auto heeft een geel exterieur, een zwart interieur nog een $92.000 aan opties aan boord. Zo is ongeveer alles wat Ferrari van koolstofvezel wilde maken ook daadwerkelijk in het superlichte en ultradure materiaal uitgevoerd. Daardoor is er nog meer gewicht van de auto afgeschaafd, terwijl de tdf al 110 kilogram minder woog dan de 'gewone' F12.

Voorin heeft de auto uiteraard de bekende V12 van 6,3 liter liggen. De motor is goed voor 780 pk en een verpletterende acceleratie van nul naar honderd in 2,9 seconden. Blijf je gas geven dan zit je vijf seconden later op de tweehonderd kilometer per uur. Waarschijnlijk heeft deze auto dat echter nog nooit gedaan. Enige nadeeltje van de auto is dat alle handtekeningen van de fabrieksarbeiders op de motor staan. Tja, wat ons betreft hadden die tatoeages achterwege kunnen blijven.

De veilers van Mecum verwachten dat gegadigden voor de auto bereid zijn om tussen de 1,2 miljoen en 1,3 miljoen dollar voor de auto willen neerleggen (dat is ongeveer €1 miljoen tot €1,1 miljoen). Het hamerfestijn vindt op zaterdag 13 januari plaats, mooi op tijd om je dertiende maand aan te spreken.