Voor het taxibedrijf is de officiële benoeming tot transportbedrijf een enorme tegenvaller. Ze wilden de markt verstoren door als buitenstaander te bemiddelen tussen ritaanbieders en passagiers. Daardoor zouden ook gewone mensen hun auto als taxi kunnen aanbieden. Die dienst, Uber Pop, werd in Nederland al in 2015 verboden.
Doordat de uitspraak van het Europees Hof (dat daarmee het advies van de Advocaat Generaal volgt) voor alle lidstaten van de EU geldt, kunnen de landen nu optreden tegen Uber. Als een vergunning voor taxibedrijven nodig is, dan moeten Uberchauffeurs die ook hebben. Gevolg daarvan is dat particulieren dan niet meer hun auto kunnen gebruiken om een centje bij te verdienen.
Voor Uber X en Uber Black heeft de uitspraak geen gevolgen. Die diensten worden aangeboden door taxichauffeurs met vergunning waar Uber nu in feite de centrale voor is. Sinds de start van het bedrijf in 2009 zijn de disruptors vaak in opspraak geweest, maar sinds de vorige CEO Travis Kalanick werd vervangen door Dara Khosrowshahi is het in rustiger vaarwater aan het komen.
Hoewel de uitspraak van het Europees Hof vervelend is voor Uber, weet het bedrijf nu wel waar het aan toe is. Ze kunnen nu hun strategie zo aanpassen dat ze niet tegen veel extra problemen oplopen bij hun uitbreiding. Tegen uitspraken van het Europese Hof is geen beroep meer mogelijk, zoals mr. Frank Visser zou zeggen: 'dit is de uitspraak en daar moet u het mee doen'.