F1 Live volgend jaar in Marseille

Waar de complete Formule 1-karavaan dit jaar onderweg naar Silverstone stilhield in hartje Londen, stoppen de trucks volgend jaar in Marseille. Het feestje moet de terugkeer van de GP van Frankrijk onder de aandacht brengen.

Voor het eerst in jaren zal de Formule 1 volgend jaar weer neerstrijken in Frankrijk. Op iets meer dan een uur rijden van dwergstaatje Monaca zal het circuit Paul Ricard in Castellet gastheer zijn van GP van Frankrijk. Hoewel er betrekkelijk weinig plaatsen zijn voor Grand Prix, gaat Formula One Management wel een groot promo-event organiseren in Marseille. Frankrijks tweede stad ligt vlakbij het circuit mag komend jaar Formula One Live organiseren.

Hoewel de gemeente nog geen rechtstreeks contact heeft gehad met FOM, gaan ze ervan uit dat de auto's straks rond de fameuze oude haven zullen rijden. Hoe dan ook is het politieke besluit al genomen: de demonstratie mag doorgaan, het spektakel moet alleen nog even georganiseerd worden.

Voor wie geen kaartje voor de Grand Prix kan bemachtigen is het wellicht een goede tweede optie. Zo zie je toch alle coureurs en wagens (als Lewis Hamilton komend jaar niet wederom wegblijft), maar is het evenement wel gratis. 

Er is nog meer goed nieuws: het vliegveld van Le Castellet kan sinds kort ook vliegtuigen van het formaat Boeing 737 en Airbus A319 ontvangen. Dat betekent dat er ook charters rechtstreeks naar de GP kunnen komen. Het vliegveld ligt ongeveer op de baan. Gewoon even de weg oversteken en je spullen in het luxe vijfsterrenhotel van Bernie Ecclestone leggen, om vervolgens naar op de tribune te gaan zitten. Met het vliegtuig komen scheelt uren vaststaan in de eindeloze files. De weg naar Zandvoort is in vergelijking met de twee karresporen die er naar Le Castellet liggen namelijk een zestienbaans snelweg.