KOPEN. Ferrari Testarossa Cabrio waar Michael Jackson in reed

Ergens in Florida staat een zwarte Ferrari Testarossa zonder dak, en dat is bijzonder: er zijn helemaal geen Testarossa's spider gebouwd. Daarnaast kleeft er een beetje allure van Michael Jackson aan deze wagen, de King of Pop maakte hem wereldberoemd.

Een zwarte Ferrari Testarossa zonder dak is op zichzelf al een speciaal sneeuwvlokje, want officieel is die auto nooit gebouwd. Gianni Agnelli kreeg voor zijn verjaardag een zilverkleurig exemplaar en dat is de enige officieel geproduceerde Testarossa Spider. In het zwart werd er nooit een gemaakt. Er is er echter wel een, die in Amerika is omgebouwd en die nu in Florida te koop staat. Gelukkig lukte deze mod beter dan die Testarossa die op een F40 wilde lijken.

Florida en Testarossa doen je onwillekeurig denken aan Don Johnson en zijn witte Ferrari, waarmee hij in Miami Vice reed. Deze zwarte spider is echter beroemd door een nog veel grotere ster: Michael Jackson. Toen Pepsi in de jaren tachtig vol in oorlog was met Coca Cola hengelden ze de superster binnen als het gezicht van het merk. Hij deed tal van reclames voor het suikerwater (zelfs een waarbij hij bijna echt verongelukte) en die werden steeds specialer. Het was de tijd dat je voor de reclames naar MTV ging kijken, omdat de commercials zo grootschalig waren geproduceerd.

In één daarvan reed MJ dus in deze zwarte Testarossa die nu voor $800.000 te koop staat. Dat is een hoop geld, maar het ligt in lijn met het bedrag dat de officiele zilvere van Gianni Agnelli ook opbracht. Die mag dan van de commandant zelf geweest zijn, de auto waarin Michael Jackson ooit een actieheld speelde mag ook bijzonder zijn. Superfans kunnen zich bij MotorGT in Fort Lauderdale melden.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5deae2229e688', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });