Hamilton heeft geen zin in de GP van Frankrijk op Paul Ricard

Het circuit Paul Ricard zou volgens de wereldkampioen niet de plaats moeten zijn waar de Grand Prix van Frankrijk georganiseerd wordt. Lewis Hamilton ziet liever Magny-Cours of een andere baan en hij begrijpt niet waarom daar niet voor gekozen is.

Om met dat laatste te beginnen, de keuze voor Paul Ricard is makkelijk uit te leggen: geld. Ten eerste betalen de gemeentes Marseille en Nice een vermogen om de GP hun richting uit te laten komen. Maar dat is niet het belangrijkste, er is een kleine gierige meneer die eigenaar is van Paul Ricard, het vliegveld en het vijfsterrenhotel van Le Castellet. Ene Bernie Ecclestone. Inderdaad precies die Bernie die ook de contracten met Paul Ricard sloot als directeur van de Formule 1. Zo runde meneer de boel.

Lewis Hamilton vindt het maar een slap circuit, vertelt hij aan Motorsport: "Om eerlijk te zijn vind ik het maar niets. Ik vond het geweldig om een Grand Prix te rijden op Magny-Cours. Paul Ricard is een geweldige plek, maar het circuit is niet zo goed als Magny-Cours." Zoals we Lewis kennen is hij zelfs bij het geven van kritiek nog steeds positief. 

Het probleem van Paul Ricard is dat het een circuit is waarbij je bijna niet in de fout kunt gaan. Goed er is een bocht waar je met meer dan driehonderd kilometer per uur doorheen rijdt, maar de uitloopstroken zijn lichtjaren lang. Op Magny-Cours liggen nog ouderwetse grindbakken waar je race echt verloren is als je erin terechtkomt, terwijl een uitstapje over de kleurtjes van Paul Ricard met een setje nieuwe banden is opgelost.