Volkswagen verdubbelt productie van e-Golf

De e-Golf verkoopt zo goed dat de productie volgend jaar verdubbeld kan worden. Volkswagen schakelt de grote glazen fabriek in Dresden daarvoor in een hogere versnelling. In totaal verkocht VW dit jaar een miljoen exemplaren van de Golf.

Zes miljoen. Zoveel auto's wist Volkswagen in 2017 te produceren. Grote leiders in de productie (en uiteraard de bijbehorende verkoop) waren de Jetta, Santana, Golf, Passat en Polo. De eerste twee worden hier in Europa niet verkocht, maar doen het in respectievelijk China en de Amerika's erg goed.

Een van de dingen die eruit springen is de verdubbeling van de productie van de e-Golf. De elektrische auto met een bereik van 300 kilometer doet het goed en daarom komen er volgend jaar twee keer zoveel uit de fabriek rollen. In echte getallen blijkt de verdubbeling minder spectaculair: er worden er nu nog maar vijfendertig per dag gemaakt. Vanaf maart gaat dat aantal groeien naar zeventig stuks per dag.

Het huidige model van de e-Golf heeft een 35,8 kWh-accupakket in zich verstopt liggen, waarmee de auto al een stuk verder komt dan toen hij nog met maar 24,2 kWh werd geleverd. De verwachting is dat er nog een update gaat komen voordat Volkswagen dit model afdankt en overstapt op de MEB-architectuur van de I.D.-modellen.