Splinternieuwe LaFerrari Aperta voor de heb

Met 210 exemplaren is de LaFerrari Aperta een serieus zeldzaam apparaat: er zijn met uitsterven bedreigde diersoorten waar er nog meer van zijn. Deze witte in de Saoedische hoofdstad Riyad is daarom iets unieks waar je meteen op moet reageren.

Het is een gok, maar het lijkt erop dat de grote schoonmaak tegen corruptie die de koning en kroonprins van Saoedi Arabië de laatste maanden uitvoeren ook een effect heeft op de supercars van de wereld. Wie zou er anders zijn nagelnieuwe LaFerrari Aperta met honderd kilometer op de teller te koop zetten?

Goed, wat hebben we hier? Het gaat om een wit exemplaar, met een zwart interieur. Binnenin zien we inderdaad geheel zwart leer, alcantara en glimmend koolstofvezel, de rode streep zorgt ervoor dat het niet heel erg saai is om naar te kijken. De buitenkant is geheel wit, maar op de voorklep zit een zwarte streep, eveneens om het oog wat leuks te geven om naar te kijken. Hoewel wit niet echt een kleur is waar je in Nederland graag mee voor de dag komt, zal het in het zanderige Riyad een prima schuilkleur tegen de zon zijn.

De dakloze hybride Ferrari met 6,3 liter V12 produceert nog steeds alle 800 pk die er in Maranello in werden gestopt. Door het lage aantal kilometers zal de elektrische motor met KERS zijn 163 pk nog niet kunnen toevoegen, daarvoor moeten de systemen nog even geladen worden tijdens het rijden. Met honderd kilometer op de teller kunnen we stellen dat de paarden nog nooit gestrekt zijn.

Uiteraard zit er geen prijskaartje op de LaFerrari, maar het zal niet voor iedereen zijn. De straatprijs was eerder al tussen de €3 en €4 miljoen. Aangezien alle auto's inmiddels zijn verkocht zal dit tweedehandsje waarschijnlijk weer voor meer van de hand gaan.