Vrachtwagen gefrituurd op A4: weg dicht

Een vrachtwagen met frituurvet is vanmorgen op de A4 in de fik gevlogen, waardoor de kleverige en glibberige derrie op de rijbaan terecht is gekomen. Bij Bergen op Zoom is de weg daardoor in beide richtingen afgesloten.

Iets na vier uur vannacht meldde een trucker zich bij 112 omdat zijn oplegger met lading in brand was gevlogen op de snelweg. Hij kwam bij knooppunt Zoomland tot stilstand en de brandweer was snel ter plekke om de boel te blussen. Nadeel van brandend frituurvet is dat het allemaal op het wegdek loopt, waardoor het nu rondom de truck op alle rijbanen spekglad is. 

Rijkswaterstaat is inmiddels bezig met het schoonmaken van het wegdek, maar dat gaat nog wel tot een uur of 13:00 gaat duren. De A4 bij Bergen op Zoom is daardoor al die tijd gesloten, wat het moeilijk maakt om van en naar Vlissingen te rijden. Ook de hoofdroute naar Antwerpen is daardoor versperd. Verkeer richting Rotterdam moet volgens de ANWB omrijden via de A58, A17 en A59. Verkeer richting Bergen op Zoom kan bij knooppunt Vaanplein in Rotterdam beter omrijden via de A15, A16, A17 en A58. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed20e49d76c5', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });