Tesla Model 3 accelereert sneller dan Elon Musk zegt

Elon Musk staat niet bekend om zijn beleid van underpromise and overdeliver, maar dat is wel wat hij doet met de prestaties van de Model 3. Hij heeft een bereik dat overeenkomt met de beloftes, maar zijn acceleratie is flink sneller dan de fabriek opgeeft.

Dit moet een unicum zijn in de wereld van de auto-industrie. Doorgaans doen producenten er alles aan om hu auto's zo snel mogelijk te laten lijken. De echte acceleratie is bijna nooit zo snel als in de boekjes wordt opgegeven. Desondanks is het leuk om de cijfers te bekijken.

Tesla doet iets heel anders met zijn nieuwe Model 3. De auto is dan wel veel later beschikbaar dan beloofd, maar de marketeers hebben iets heel leuks in petto: een verrassing. De eerste eigenaars van een klantenversie van de Model 3 rijden nu in Amerika al af en aan met hun auto en ontdekten dat de acceleratiecijfers niet klopten. Normaal gesproken een groot probleem, maar in dit geval blijkt de Model 3 vele tienden SNELLER te zijn dan opgegeven. De sprint van 0 naar 96 kilometer per uur (0 naar 60 mijl per uur) gaat in 4,6 seconden. De fabriek geeft zelf op dat de auto er 5,1 seconden voor nodig heeft.

Fijn voor de bezitters van een Model 3. Voor de kopers die op de wachtlijst staan is het te hopen dat ELon Musk ook de productie sneller weet te accelereren dan hij beloofde.