Toyota met 1.000 pk moet Project One en Valkyrie inhalen

De kennis die Toyota opdoet met het racen in de WEC komt misschien wel naar de weg, zoals de F1-techniek van Mercedes-AMG in de Project One en Red Bull Racing/Aston Martin met de Valkyrie. De hybride-power van Toyota komt bijna rechtstreeks uit Le Mans.

Toyota Gazoo Racing presenteerde tijdens de Tokyo Auto Salon de GR Super Sport Concept. Het is een staatauto die met veel onderdelen van de TS050 racer uit het WEC is ontwikkeld. Achterin ligt dezelfde 2,4 liter V6 met twinturbo. Daarmee is de auto krachtig en zuinig, zoals het in het afstandsracen belangrijk is. Dankzij het Toyota Hybrid System-Racing (THS-R) komt het gezamenlijke vermogen van de motoren boven de 1.000 pk uit.

Het lijkt erop dat Toyota echt van plan is om een degelijke auto in productie te gaan nemen. Gazoo Racing-baas Shigeki Tomoyama lichtte de concept namelijk als volgt toe: "Rather than developing production cars into sports cars, we aim to work out how to incorporate the know-how developed through races and rallies into production cars amid various restrictions, and this is how competing contributes to TOYOTA GAZOO Racing's efforts toward making ever-better cars. Thus, this is the starting point for Toyota's completely new challenge to develop sports cars from active race cars."

Daarmee lijkt Toyota achter Mercedes en Aston Martin aan te gaan door een wegraket met puur race-DNA te gaan maken. Met het design zit het nu al goed, het is alleen de vraag wat de Europese autoriteiten van de puntige neus zullen zeggen. Die is vast niet echt voetgangervriendelijk.