Voor tweeënhalve ton rij je deze camper

Kamperen hoeft niet altijd samen te gaan met afzien, zeker als je bereid bent om er flink in te investeren. De nieuwe Jayco Embark bewijst dat en heeft een 365 pk sterke motor om toch een beetje vooruit te komen.

Het onderstel komt van Spartan, dat ook de chassis bouwt voor verschillende gepantserde voertuigen. Voor de Jayco Embark is het echter gewoon een frame met daarop een stuurinrichting aan de voorkant, terwijl er aan de achterkant een Cummins diesel met een cilinderinhoud van 5,9 liter ligt.  De zes-in-lijn is goed voor 365 pk.

De ruim elf meter lange camper is echter geen racewagen, de pk's zijn voornamelijk nodig om het gewicht en de volstrekt onaerodynamisch vorm door de lucht de duwen. En om stroom op te wekken, want de machine zit vol met elektrische luxe. In de keuken zit een afwasmachine, en ijskast met ijsblokjesmaker ook zijn er een wasmachine en droger aan boord. Uiteraard is er ook een groot audio-/videosysteem ingebouwd met een 39 inch TV.

Naast de luxe die aan boord is, kan er ook een flink ding mee achter de wagen: hij kan een last van 4,5 ton achter zich meesleuren. Ideaal dus om van Grand Prix naar Grand Prix te trekken, zo sta je nooit meer in de blubber tijdens de Formule 1 op Spa-Francorchamps. Nadeel is wel dat je er $290.000 (€250.000) voor moet afrekenen. Daar kan je best een paar keer voor in een hotel gaan slapen.