Dit is de Tesla Model 3 met vierwielaandrijving

Tesla is een meester in het creëren van buzz around the brand, maar misschien was het lek van de vierwielaandrijving voor de Model 3 niet helemaal gepland. Hoe dan ook lekte er beeld van de nieuwe setup van de auto uit.

Net als de Model S en Model X komt de Model 3 van Tesla er straks met vierwielaandrijving. De twee grote modellen van de elektrische wagens zijn inmiddels exclusief te krijgen met aandrijving op alle wielen. De kans is groot dat de kleine Tesla in het kader van de toegankelijkheid van elektrisch rijden altijd ook met een achterwielaandrijving te krijgen blijft.

Ergens in het tweede kwartaal van dit jaar wordt de nieuwe optie verwacht, maar het kan ook al sneller gebeuren. Zeker omdat de architectuur van de auto net is uitgelekt. Het is geen grote verrassing dat de Dual Drive uitvoering van de Model 3 ook wordt voorzin van twee motoren. Op de achteras is de grote motor en aan de voorkant monteert Tesla een kleiner exemplaar. De dubbele setup zorgt ervoor dat de auto heel snel op wijzigende omstandigheden kan reageren en de mooie gewichtsverdeling helpt de wegligging en het is goed voor de acceleratie

Voor Elon Musk is het uitlekken van de configurator misschien een vervelend voorval: de kans bestaat nu dat de kopers wachten met het bestellen totdat de dual drive versie beschikbaar is. Net nu de productie begint te stijgen zou een stop in orders desastreus kunnen uitpakken. Aan de andere kant is de kans ook groot dat veel kopers gewoon voor de goedkoopste optie zullen gaan en helemaal geen vierwielaandrijving nodig hebben.