Halleluja! De BMW M3 Touring is hier

Eindelijk is er een BMW M3 Touring beschikbaar. Niet van BMW, want de Duitsers bouwen om onverklaarbare redenen nauwelijks stations van hun M-modellen. Deze M3 met hondenvak wordt gemaakt in Engeland, en hij is snerpend duur.

Waar Audi weigert om sedans te maken van de RS4 en de RS6 en je bent aangewezen op Poolse meneren die het dan maar zelf doen, heb je bij BMW het omgekeerde probleem. De Beiers doen niet (meer) aan Touring-versies van hun M3 en M5, terwijl die stations wel gewoon voor handen zijn. Dat is spijtig voor de hondenbezitter, of 'lifestylestationliefhebber' die toch M wil rijden. Gelukkig is er nu hulp voor die pechvogels die buiten de boot vielen.

SMV Accident Repair Specialist uit Dudley, in de Engelse West Midlands, heeft een oplossing bedacht voor het Touringprobleem: ze maken hem gewoon zelf. Het bedrijf is gespecialiseerd in het in elkaar zetten van halve auto's, dus dit klusje klaren ze ook wel even. Nadeel van het geheel is dat je ze moet voorzien van een F80 M3 (kuch, neem deze) én een F31 3 Serie Touring (beide dus van BMW's huidige generatie). De Britten schroeven de donor-M3 leeg en hangen alles aan de ontvangende Touring, inclusief de brede bodypanelen. Ook het hele interieur van de M3 gaat over op de Touring, waardoor de auto niet van echt te onderscheiden is. Tja, het is immers ook gewoon een echte M3 Touring.

Zijn er dan alleen maar voordelen? Nou nee, aan het project hangt een heftig prijskaartje. Ten eerste moet je zowel een nieuwe Touring als een nieuwe M3 (je wilt natuurlijk niet in een afgeragde auto rondrijden) bij SMW inleveren. Ten tweede is ook het hele ombouwen niet gratis, al valt £20.000 (ongeveer €23.000) best wel mee voor een paar weken werk. 

Laten we hopen dat BMW de hint eens begrijpt en gewoon zelf Tourings gaat maken van hun M-etjes. Aan de andere kant willen we de klusmeesters van SMV natuurlijk hun werk niet ontnemen.

Member the M5 Touring?