Glickenhaus gaat records breken met de Buggy van Steve McQueen

Na de omgebouwde Ferrari's en eigen circuitcreaties gaat Scuderia Cameron Glickenhaus nu off-road. De SCG Boot, gebaseerd op de Baja Boot van Steve McQueen, moet het wereldhoogterecord gaan breken. Jim Glickenhaus wil ermee naar 7.000 meter hoogte rijden.

Een extreme 4x4 off-roader met een centrale rijpositie, dat is in het kort wat de SCG Boot Steve en SCG Boot Expedition zijn. De eerste is een lichte tweedeurs Buggy met een lekker grote V8-motor die er is om avontuurlijk te rijden, op welk terrein dan ook. De tweede, Expedition, is een vierdeurs die volledig is ingericht op het verbreken van het hoogterecord. Tja, het is weer eens wat aanders dan circuitracers voor de weg.

Veel details zijn er niet bekend over de auto's, maar we weten dat alle wielen zijn aangedreven en dat een ongeblazen V8 voor die voortstuwing gaat zorgen. De wielen zijn 20 inch hoog en binnenin zal de auto wel airconditioning hebben, je wilt toch een beetje luxe hebben als je op zeven kilometer hoogte aan het rijden bent.

De kale buggy kun je voor ongeveer $100.000 bij Glickenhaus bestellen (en dat hebben al een paar mensen gedaan). De speciale vulkaan-op-rij-versie met alle ondersteuning erbij wordt (flink) wat duurder. Jim Glickenhaus licht het model op Twitter toe als een losse interpretatie van de Baja Boot waarmee Steve McQueen in 1968 en 1969 aan de Baja 1000 meedeed. Die auto werd stiekem door technici van GM gebouwd voor de acteur. De Generaal had in de jaren zestig een beleid om niet aan races mee te doen, waardoor ook de Baja 1000 off limits was.