Miljonair koopt Pagani Zonda en is toch niet blij

De Turkse miljonair Tufan Kalman kocht vorig jaar een Pagani Zonda 760, maar hij heeft er nog steeds niet in gereden. Hij wil zijn geld terug van de dealer omdat hij claimt dat hij er nooit in zal kunnen rijden, en dat is niet zijn eigen schuld.

De in Zwitserland woonachtige Turkse vastgoedmiljonair Tufan Kalman heeft het maar zwaar. Heeft hij een van de dertien Pagani's Zonda 760 bemachtigd, kan hij er niet in rijden. Dat zit zo: hij kan de auto niet officieel in Zwitserland importeren omdat hij de registratiepapieren van de auto niet heeft. Kalman beweert dat hij die documentatie nooit van de dealer heeft ontvangen.

Tufan dropte in februari 2017 £3,4 miljoen bij Pagani London om zich eigenaar te kunnen noemen van de Zonda. De papierwinkel die bij het kopen van een auto hoort is volgens hem verkeerd gegaan en daarom claimt hij nu het aankoopbedrag terug. Over het geheel wil de miljonair ook nog acht procent rente met ingang van september 2017 (de leveringsdatum van de auto).

Opvallend is dat de man alleen zijn geld terug wil, maar nergens spreekt van het teruggeven van de auto. De advocaten lijken er dus op aan te sturen dat Kalman straks de goedkoopste Pagani ter wereld heeft. Helaas reageerde Pagani zelf nog niet op de beschuldigingen.