Giedo van der Garde rijdt Le Mans met Jan Lammers

Frits van Eerd heeft wederom twee oud-Formule 1-coureurs weten te strikken voor zijn Racing Team Nederland. Naast Giedo van der Garde zal Jan 'monsieur Le Mans' Lammers het team versterken tijdens de komende vierentwintiguursrace.

Met de toevoeging van de 61-jarige Jan Lammers is de ploeg waarmee Frits van Eerd en Giedo van der Garde in juni aan de start verschijnen compleet. Extra bijzonder is het dat Lammers dit jaar voor de vierentwintigste keer aan de lange-afstandsrace gaat deelnemen. Er zijn maar vijf anderen die nog vaker aan de start van de legendarische race stonden.

De winnaar van 1988 is natuurlijk blij dat hij met Autobahn's huis-F1-deskundige en de supermarktmiljonair mee mag racen: "Frits en Racing Team Nederland geven mij de kans om in juni voor de 24e keer mee te doen aan de 24 uur van Le Mans. Dat is fantastisch!" Overigens is het nog niet zeker dat Lammers ook de rest van het WEC seizoen in de Dallara van Racing Team Nederland zal stappen: "Ik mag dan misschien ‘voor mijn leeftijd’ nog snel zijn, maar als na Le Mans een snelle, jonge opvolger beschikbaar is, maak ik plaats in het belang van het team en de resultaten."

Giedo van der Garde zal het hele WEC-Super Season meerijden, waardoor hij nu al weet dat hij ook volgend jaar Le Mans gaat starten. Racing Team Nederland rijdt dit jaar met een Dallara P217 voorzien van een 4.2 liter V8. Het is te hopen dat de Italianen hun auto dit jaar beter op orde hebben dan vorig jaar.