Polestar tegen Britten: leer maar rijden met stuur links

Waar Nederland is uitverkoren als lanceermarkt, krijgt Groot-Brittannië een tweede middelvinger te verwerken uit Zweden. De Polestar 1 komt wel naar het eilandenrijk, maar ze krijgen geen rechtsgestuurde auto's.

Dat krijg je ervan als je aan de verkeerde kant van de weg gaat rijden: fabrikanten die je gewoon negeren. Britten en Ieren die enthousiast waren geworden voor de nieuwe elektrohybride Polestar 1, kunnen maar beter vast gaan oefenen in een linksgestuurde auto. De Zweden hebben helemaal geen trek om een spiegelbeeldig ingerichte versie van hun eerste productiewagen te gaan maken. 

De vraag naar de plugin-hybride is zodanig laag geweest op de eilanden dat het afspinsel van Volvo heeft besloten om geen speciale RHD-versie te gaan maken. De afwijzing komt bovenop de extra wachttijd die de Britten al te verwerken kregen: V.S., China, Duitsland, Zweden, Noorwegen en Nederland krijgen de auto als eerste.

Hoewel het rijden zelf voor de meeste Britten een kleine omschakeling is, want wat maakt het voor de bestuurder uit waar hij in de auto zit, is het vooral onhandig als je bij een tolpoortje of een parkeergarage komt. De ticketmachines en dergelijke staan natuurlijk in het hele land aan de verkeerde kant. De kans is daardoor niet zo heel groot dat veel Britten en Ieren voor de 600 pk sterke en €130-150.000 kostende hybride gaan kiezen.