Formule 1 stopt vrouwenmisbruik: Grid Girls definitief weg

Wie dacht dat de Halo de meest ernstige verandering was die het Formule 1-circus komend seizoen zou ondergaan heeft het mis. De powers that be hebben in hun wijsheid besloten dat het tijd is voor symboolpolletiek: de grid girls gaan weg.

Elke stad waar komend jaar de Formule 1 zal neerstrijken krijgt er met ingang van maart twintig werklozen bij. Het zijn de grid girls (column) die door de Amerikaanse Social Justice Warriors van Oppression Liberty Media voor de aanstormende Formule 1-wagens zijn gegooid.

Sean Bratches, opper-symboolpoliticus en marketingbaas van Formula One Management, legt zijn conversie naar de onzijdigheid en verschraling uit als vooruitgang. Straks kan iedereen, van genderneutraal weekdier tot Formule 1-fan (M/V) genieten van het gedeelte van de wedstrijd dat nooit iemand te zien krijgt: de grid. Bratches blijkt daarbij totaal niet op de hoogte van het feit dat de scènes op de grid vrijwel nergens worden uitgezonden: het oplopen van de meisjes wordt overal vervangen door een reclameblok. 

Bratches: "While the practice of employing grid girls has been a staple of Formula 1 Grands Prix for decades, we feel this custom does not resonate with our brand values and clearly is at odds with modern day societal norms. We don’t believe the practice is appropriate or relevant to Formula 1 and its fans, old and new, across the world." De laffe beleidsmakers knipmessen daarmee voor de drie Twitteraarsters (M/V/Q/X) die zich kunnen irriteren aan het kijken naar knappe vrijgevochten dames.

En wij maar denken dat de halo het ergste was dat de Formule 1 kon overkomen.