Shiiiiit. Rampage Jacksons Rezvani Beast Alpha X Blackbird heeft 710 pk

Een ode brengen aan een vliegtuig, op de een of andere manier is het iets dat exclusieve autobouwers graag doen. De laatste in de rij van odebrengers is Rezvani, met de Beast Alpha X Blackbird die de SR-71 Blackbird aanbidt.

Om 710 pk uit de 2,5 liter viercilinder te halen riep Rezvani de hulp in van Cosworth. Die motorfluisteraars hadden een betere ECU in huis en hingen ook de flinke turbo aan de motor. Verder zijn er gesmede zuigers, nokkenassen, kleppen en veren toegevoegd. Het resultaat is volgens Rezvani zelf nogal verbluffend. Een sprint van nul naar zesennegentig kilometer per uur (of zestig mijl) is na 2,9 seconden alweer voorbij. Schakelen gaat via een close ratio zesversnellingshandbak. Optioneel is een sequentiële versnellingsbak leverbaar.

In het totaal weegt de op een Lotus Elise gebaseerde auto maar 750 kilo, wat er in combinatie met de 710 pk voor zorgt dat de auto zo rap optrekt. Het targadak kan worden uitgenomen, zodat je lekker met je hoofd in de zon kunt zitten tijdens het sprinten. In echte Rezvani-traditie heeft ook deze auto Sidewinder doors (een soort van omgekeerde schuifdeuren van een bestelbus). Het dashboard lijkt zo overgenomen uit KITT van Knight Rider, maar het kan ook gezien worden als een soort straaljager-infoscherm.

Goedkoop wordt de auto niet: in de Verenigde Staten ben je $225.000 kwijt voor het basismodel. Aande andere kant: voor de doelgroep is dat best een voordelige sportauto. Een van de vijf geplande auto's is al geclaimd door MMA-vechter Rampage Jackson, die ook meehielp met het ontwikkelen van deze ode aan de Lockheed SR-71 Blackbird.