Iemand op zoek naar een oude nieuwe Subaru? Hier staan er genoeg

Bij een barn find denk je normaal gesproken aan een schuurtje ergens bij een afgelegen huis in een bos. Een autodealer midden in een stadje is niet logisch, toch is dat hier het geval met een verlaten Subarudealer op Malta.

Het heeft er alle schijn van dat ergens in de vroege jaren negentig iets misging bij deze verkoper van Subaru's die door Carsaddiction.com werd ontdekt. Het lijkt alsof iemand op een gegeven moment de deur dicht deed om er vervolgens nooit meer terug te komen. Wellicht had iemand deze autoverkoper het belangrijkste verkoopmotto moeten uitleggen: met een witte blijf je zitten.

Tot de jaren negentig was Fuji de enige importeur en dealer van Subaru's op Malta, maar tegen het einde van het millennium begon iemand anders zich ook met de business te bemoeien. Iedereen kan op zijn klompen aanvoelen dat twee Subaruverkopers op een klein eilandje als Malta niet werkt. Fuji legde het loodje en liet een tijdscapsule achter. 

Vreemd genoeg werd de voorraad niet verkocht, maar gingen de deuren gewoon dicht. De Impreza's van de eerste serie zijn misschien niet zo bijzonder, maar de XT is wat specialer. Deze versie is een Turbo, met vierwielaandrijving en een 1,8 liter viercilinder boxermotor.

Het lijkt erop dat dit ook nog de versie met automaat is, waardoor er ook elektropneumatische vering onder zal zitten en in het interieur een vliegtuigcockpit als dashboard. Het lijkt er echter niet op dat iemand zijn best aan het doen is om de youngtimers te verkopen. Wellicht dat de voormalig dealer hoopt dat zijn basismodelletjes uiteindelijk ook veel geld waard worden.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5db07f076d5aa', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });