IT GIET OAN! Liberty Media registreert merk voor Dutch Grand Prix

De komst van een Dutch Grand Prix is weer een stuk dichterbij gekomen nu Liberty Media een officieel merk heeft geregistreerd voor die race. Waarom zou je een merk maken voor iets wat zeker niet gaat komen? 

De strijd om Assen of Zandvoort is nog niet helemaal gestreden, maar dat er een Nederlandse episode wordt toegevoegd aan de Formule 1-kalender lijkt wel steeds zekerder te worden. Liberty Media, in de vorm van zijn Nederlandse rechtenorganisatie Formula 1 Licensing BV, heeft het merk "Formula One Dutch Grand Prix" geregistreerd bij het Benelux Merkenbureau.

De aanvraag voor het merk is op 30 januari ingediend en daarmee is de kous nog niet af. De instanties van de Benelux gaan nu controleren of Formule 1 wel aanspraak kan maken op het merk en of het geen inbreuk maakt op rechten van anderen. Dat kan nog wel even duren. De aanvraag maakt in ieder geval duidelijk dat er meer dan half werk gedaan wordt voor een eventuele Grand Prix in Nederland.

De volgende vraag is dan: wanneer? Een paar weken terug bleek dat Assen al in 2019 zou kunnen gebeuren (of de Belgen nou willen of niet). Kom op, we gaan ervoor! Alle zeilen bij, als dat vriezen niet wil lukken, dan gaan we voor de (veel meer dan) 200 kilometer asfaltrijden met Max Verstappen voorop. It giet oan!