F1-insider: 'Mercedes heeft 50pk meer dan Ferrari en Renault'

Het wordt weer een Mercedes-feestje aan het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen. Volgens een Duitse bron heeft het merk met de ster vijftig paarden meer in de motor zitten, terwijl de concurrentie nog kampt met de betrouwbaarheid.

Hoewel het verbranden van olie in het komende seizoen echt niet meer is toegestaan, lijkt het er toch op dat Mercedes een soort kwalificatiemodus moet hebben gevonden. Dat is althans de gedachte die je bekruipt bij het horen van de geruchten over de motoren in de Formule 1. Volgens een Duitse insider, die met de Italiaanse tak van Motorsport sprak, hebben de ontwikkelaars van Mercedes een voorsprong van vijftig pk op hun grote concurrenten Ferrari en Renault. 

De Duitsers lijken zich dan ook totaal geen zorgen te maken over het komende seizoen. Ze zien de levensduurverlenging van de motoren met vertrouwen tegemoet, die twee races extra (met dezelfde motor) gaat ook wel lukken met de V6. Zelfs zonder dat ze extra olie mogen verbruiken in de verbrandingskamers. Het goedje dat vorig jaar door Mercedes behalve voor smeren en koelen ook werd gebruikt als calorieverhogend middel is blijkbaar niet nodig om extra vermogen uit de motor te toveren.

De Franse en Italiaanse concurrentie lijkt nog niet zo goed op weg als de Duitsers. Motorsport heeft opgevangen dat beide motorbouwers nog kampen met betrouwbaarheidsproblemen. Dat is opvallend, want Ferrari pochte onlangs nog dat ze meer dan duizend peekaa uit hun V6 wisten te halen (iets dat Mercedes al eerder deed). Het is voor de Italianen te hopen dat dat genoeg is om de rijders van Mercedes bij te houden. Daarnaast zou het voor Red Bull-rijders Max verstappen en Daniel Ricciardo fijn zijn als hun de motorische ellende van 2017 bespaard blijft.