Dodge Charger van Jay Kay was ooit van Bruce Willis en Demi Moore

Het lijkt erop dat Jamiroquai-voorman Jay Kay tegenwoordig meer tijd besteedt aan het verkopen van auto's, dan aan het scoren van hits. Na een Lambo Diablo en Lancia Delta is het nu een Dodge Charger die zijn garage moet verlaten.

Jay Kay heeft een flinke collectie met allerlei topwagens, en blijkbaar moet er af en toe een auto zijn stalling uit. Kan zijn om geld te verdienen, maar ook om plaats te maken voor een nieuw speeltje. Wie het weet mag het zeggen. In ieder geval komt er deze maand een Dodge Charger op de veiling met een lijstje sterrennamen erbij waar je u tegen zegt.

Ten eerste is de auto gestileerd naar het model dat bekend werd uit de achtervolgingsscène uit Bullitt, de film waarin Steve McQueen een Ford Mustang reed. Hoewel de Mustang de ster van de show was, mag ook de Charger er zijn. Dat zorgde er waarschijnlijk ook voor dat er nog twee sterrennamen aan het lijstje van deze auto kunnen worden toegevoegd. Actrice Demi Moore kocht de auto voor haar man Bruce Willis ten tijde van hun huwelijk. 

Een jaar of acht geleden kocht Jay Kay de wagen van Willis en liet de auto volledig restaureren. Volgens Silverstone Auction werd er geen boutje of moertje overgeslagen tijdens de overhaul. De 8,226 liter V8 is compleet gereviseerd in 2014. 

De veiling van de Charger vindt plaats op 24 februari. De veilers vermoeden ergens tussen de 50.000 en 60.000 pond (56.000-67.000 euro) voor de auto te kunnen krijgen.