Tesla Roadster II kan echt hard optrekken [VIDEO]

Bij de onthulling van het prototype kregen we al een preview van de sprintcapacitieiten van de nieuwe Roadster. Dankzij de bijzondere marketingstrategie van Elon Musk (bijna geen geheimen) is er nu meer beeld van de auto tijdens tests.

Het eerste wat (nu) opvalt aan de Tesla Roadster II is dat het prototype precies dezelfde kleur heeft als het exemplaar van de de eerste serie dat onlangs de ruimte in werd geschoten. Het tweede: de acceleratie ziet er echt bliksemsnel uit. Het lijkt erop dat de banden in het begin wat moeite hebben met het elektrische geweld dat er op los wordt gelaten, maar al binnen een fractie van een seconde spuit de auto uit de startblokken. Overigens valt er nog iets op: de remmen lijken een beetje te piepen, of klinken als koude keramische exemplaren.

0 naar 96 kilometer per uur zou met de Roadster II in minder dan twee seconden gepiept moeten zijn. Dat is op de video wat moeilijk te zien, maar het ziet er in ieder geval snel uit. Elon Musk vertelde bij zijn presentatie in november overigens dat de uiteindelijke Roadster misschien nog wel betere sprintprestaties heeft, dat hangt af van de ontwikkeling van het geheel. Wie terugdenkt aan het kleine bandenslipmoment aan het begin van het optrekken, kan daar nog wel een beetje winst zien met verbeterde software.

De Amerikanen hebben nog tot 2020 om te knutselen aan de auto. De nieuwe Roadster wordt pas dan voor het eerst officieel getoond en uitgeleverd an de pre-orderaars (mits het bedrijf dan nog bestaat).