Nico Rosberg voorspelt het Formule 1-kampioenschap

Het is voor de fans van chaos niet te hopen dat de voorspellingen van Nico Rosberg voor het wereldkampioenschap autorijden uit gaan komen. De Duitser voorspelt dat Lewis Hamilton (al)weer kampioen gaat worden. Max Verstappen staat niet op het podium.

Nadat Nico Rosberg zelf eindelijk een keer Lewis Hamilton aftroefde ging hij meteen met pensioen. Wellicht omdat hij zag aankomen wat er in de toekomst zou gaan gebeuren. In ieder geval voorspelt hij dat zijn voormalige teamgenoot in 2018 weer zal gaan zegevieren in het Formule 1-klassement. 

Op de tweede plaats eindigt wederom de Duitser Sebastian Vettel. Ferrari zal het ook in het komend seizoen moeten afleggen tegen de Mercedes van Hamilton. De marge tussen de twee zal echter nog kleiner zijn dan dit seizoen: "Mijn voorspelling is hetzelfde als er vorig jaar gebeurde. Dus Lewis Hamilton wint, maar hij heeft komend jaar maar één puntje voorsprong op Vettel," aldus Rosberg tegen Duitse TV-station RTL.

Max Verstappen eindigt volgens Rosberg weer naast het ereschavot. Dit jaar op de vierde plek, achter Valtteri Bottas. Daniel Ricciardo staat nu achter Verstappen. Afgezien van de plaatswissel tussen Verstappen en Ricciardo en het terugvallen van Kimi Raikkonen verandert er weinig in de topsector. Het is te hopen dat er wat meer spanning op de baan komt dan Nico voorspelt.