Raarrr. Ferrari verlengt contract met sigarettenfabrikant

Decennialang waren zo ongeveer alle Formule 1-wagens bekleed in de kleuren van sigarettenmerken. Sinds een paar jaar zijn de rookstokken echter overal in de ban gedaan. Dat weerhoudt Philip Morris er niet van om Ferrari te blijven sponsoren.

McLaren reed jaren met de kleuren van Marlboro (en later West) over de gehele wagen, terwijl Ferrari  een klein stukje rood op de motorkap opgaf voor het witte huisje van de tabakjesfabriek. Williams was gekleurd in de branding van Camel, terwijl Lotus reed met John Player Special. Het bontst maakt sigarettenfabrikant British American Tobacco het, met BAR Honda, het complete team was in handen van de tabakonisten.

Sinds 2007 is het Formule 1-startveld echter schoon, nadat er eerst nog een paar jaar met sluikreclame werd gereden. Het nieuws dat Philip Morris zijn bijna vijftig jaar oude relatie met Ferrari weer verlengt was ter redactie enigszins verrassend. De Amerikanen krijgen immers helemaal niets terug voor hun sponsoring, want dat is hoogst illegaal. 

Waarom ze nog steeds geld schuiven naar Ferrari is daarom raadselachtig. Wellicht willen ze vermeend kettingroker Maurizio Arrivabene een hart onder de riem steken met gratis pakjes. Het ligt echter eerder voor de hand dat Philip Morris gebruik maakt van de hospitalitymogelijkheden rondom de Grands Prix. Misschien dat de coureurs ook af ent oe op een bedrijfsevenement op komen draven.