Tom Coronel stapt over op Honda Civic in FIA WTCR

Nu het FIA WTCC stopte leek het er even op dat Tom Coronel op een race-sabbatical moest gaan opnemen, maar dat is niet zo. De ervaren racer heeft een plaats in de opvolger van het WTCC, de WTCR, bij het team van Boutsen Guinion Racing.

Alle 26 plaatsen op de grid van het nieuwe WTCR zijn bezet. Tom Coronel rijdt komend seizoen in de Honda Civic TCR die geprepareerd is door JAS Motorsport en ingezet wordt door Boutsen Guinion Racing uit België. De Huizenaar heeft Tiago Monteiro, voormalig fabrieksrijder van Honda in het toerwagenracen, als teamgenoot.

Coronel is natuurlijk blij en blijft maar doorpraten als hij eenmaal begonnen is, dus hier volgt een ellenlang citaat: "Velen weten dat ik twee jaar geleden al hoopte op deze ontwikkeling. Het FIA WTCR is een goede opvolger van het FIA WTCC, waar ik alle jaren aan heb meegedaan, maar in laatste periode vaak sportief gezien als veldvulling. Nu staan we voor een volledig nieuwe uitdaging, met voor iedereen gelijk materiaal, op circuits in de hele wereld en voor mij in een topsetting met de door JAS Motorsport gebouwde en door Boutsen Ginion ingezette splinternieuwe Honda Civic. Een auto, speciaal voor dit kampioenschap gebouwd en waarmee we de strijd met de andere merken zonder meer aan kunnen. Voor mijzelf denk ik dat dit misschien wel de beste start van mijn hele toerwagencarrière is. Zeker het beste pakket dat ik in de afgelopen tien jaar tot mijn beschikking heb gehad. Ik durf dan ook best de voorspelling aan dat ik het aantal trofeeën dat ik bij elkaar in de laatste vijf seizoenen in het FIA WTCC behaald heb, dit seizoen minimaal kan evenaren."

Het WTCR doet ook Nederland aan. Dat gebeurt op een lekker druk moment tijdens het Pinksterweekend, als ook de Jumbo Racedagen (met Max Verstappen) op Zandvoort zijn.