Originele politie-Porsche te veil in Amerika

Politie-Porsches zijn in Nederland al een bijzonderheid om nog tegen te komen, maar in de Verenigde Staten is het helemaal een paradijsvogel. Toch is  in ieder geval een Porsche van de Rijkspolitie daar terechtgekomen, hij wordt nu geveild.

Alle autoliefhebbers die herinneringen aan de snelweg hebben die verder teruggaan dan 1993 zullen zich de Porsches van de Algemene Verkeersdienst van de Rijkspolitie nog herinneren. De snelle interventiewagens boden plaats aan twee in het wit geklede agenten met oranje helmen die allerhande diensten verleende op de rijkswegen. 

Voor de komst van de matrixborden op alle wegen reden de agenten bijvoorbeeld met hun auto achteruit over de vluchtstrook terwijl de bijrijder tussen het targadak stond om het verkeer te manen om af te remmen. Uiteraard waren ze er ook om overtreders staande te houden op de weg, daarom zaten de bekende STOP POLITIE-borden op de achterbumper.

Eén van de Porsches uit 1988 vond zijn weg naar de Verenigde Staten, waar hij nu geveild wordt. Het is een Carrera 3.2 Targa die nu 251.945 kilometer op de teller heeft staan. Dat lijkt rijkelijk weinig voor een auto die dienstdeed als snelwegkanon voor de politie. De bij de auto horende motor zit er dan ook niet meer in. Achterin huist nu een exemplaar van de 3,162 liter grote zescilinder boxer dat uit 1987 komt. De motor is dus een jaar ouder dan de auto zelf. Hoewel de Porsche goed is onderhouden is vijf jaar in dienst van de verkeerspolitie niet goed geweest voor de houdbaarheid van de motor. 

De rest van de auto is origineel. Het zwaailicht, de sirenes en alle bedieningsknopjes zitten nog aan boord. Ook de houten kist op de plek van de achterbank, waar de dienders hun EHBO-kist en andere nuttige zaken bewaarden zitten er (inclusief die nuttige zaken) nog in.

De Porsche wordt op 8 maart geveild op de Bonham's-veiling op Amelia Island in Florida. Volgens de taxateurs is de auto tussen de €81.000 en €110.000 waard. Dat is minder dan waarvoor de Porsches van gelijke leeftijd onlangs van de hand gingen, maar dat kan wellicht een compensatie voor het ontbreken van de originele motor zijn.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fc8e1de5de01', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });