From now on it's Europe first: Tesla bouwt R&D centrum in Griekenland

President Trump kan wel blijven roepen dat Amerika voorop moet staan, maar voorlopig leidt Europa de weg. Althans voor Tesla, want als alles goed is, opent het bedrijf van Elon Musk binnenkort een onderzoekscentrum in Griekenland.

Na een assemblagehal in Tilburg, een robotfabriek in Duitsland en een R&D-unit in het Verenigd Koninkrijk gaat Tesla weer uitbreiden. Deze keer is het de bakermat van de democratie en het lachertje van bankierend Europa die wordt vereerd met een nieuwe businessunit van Tesla: Griekenland.

De Europese marktleider in het luxesegment gaat een met een stel techneuten in Athene aan de slag. De Grieken zijn niet ingehuurd om nieuwe staaktechnieken en pensioenstrategieën te bedenken, maar ze gaan elektromotoren ontwikkelen. Tesla verwoordt het tegen Electrek als volgt: "Tesla is building a small research and development office in Athens, which will be comprised of a highly-qualified engineering team. This team will focus solely on limited research and development activities to accelerate electric motor technology development through close collaboration with our team in the US."

Een aantal van de topontwikkelaars in de teams van Tesla waren al Grieks. De Technische Universiteit van Athene levert veel hooggeleerde motorontwikkelaars af, door een ontwikkelingscentrum in de buurt van die universiteit te beginnen kan Tesla de mensen makkelijker binnenhalen.