Daniel Ricciardo snelste in eerste testsessie Barcelona

Eindelijk rijden de Formule 1-wagens weer op een circuit in de rondte. Hoewel het nog maar tests zijn, is het mooi om te zien dat Daniel Ricciardo bovenaan staat. De Australiër was deze morgen de snelste op de baan, vlak voor Valtteri Bottas.

Op zijn Medium-banden reed de Dan vanmorgen een rondje in 1:20.179, terwijl Bottas bijna twee tienden van een seconde langzamer reed. De Fin had tegen het einde van de sessie zijn snelste tijd gezet, waarmee hij de eveneens Finse Kimi Raikkonen naar achteren dirigeerde.

De verliezer van de ochtend was Fernando Alonso die zijn auto na een paar rondjes de grindbak in kegelde. De glijpartij was niet de schuld van de Spanjaard, maar had te maken met een loskomend rechter achterwiel. Hoewel hij met zijn McLaren maar weinig reed, zette hij toch een snellere tijd neer dan Marcus Ericsson in zijn Alfa Romeo Sauber en Nikita Mazepin, die met de Force India mocht rijden.

Nico Hülkenberg reed het grootste aantal rondjes tijdens de morgensessie: 73 stuks. Gelukkig hielden alle Renaultmotoren het de hele sessie uit. Het andere goede nieuws: Brendon Hartley in de Toro Rosso, met Honda-power reed maar een rondje minder dan Nico en had ook niets te klagen over de motor.

Max Verstappen neemt morgen de testplaats van Daniel Ricciardo over. Het zullen de eerste meters van de Nederlander in de RB14 zijn, vorige week was het ook al Ricciardo die tijdens de filmdag in Silverstone met de auto kon testen.