Kopen. Eerste Lamborghini van Paul McCartney is heerlijk

Veiling-goodness is fijn, maar veel fijner dan heel oude Lamborghini's wordt het niet. Deze 400GT kende een celebrity als eerste eigenaar in de persoon van Beatlesbassist Paul McCartney. De Lambo uit 1968 wordt binnenkort geveild.

De Goodwood Members' Meeting is sowieso al een evenement waar je bij wilt zijn, maar de veilingen die er omheen georganiseerd worden zijn dat zeker. Een van de redenen om die veilingen te bezoeken is om er een goedgekeurd stuk speelgoed aan te schaffen dat je toegang geeft tot de club, waardoor je zelf ook naar de Members' Meeting mag.

Een van de wagens die ter veiling komen in het tweede wekend van maart is deze Lamborghini 400GT 2+2 Coupé. De auto werd in 1968 geleverd aan zijn eerste eigenaar, Paul McCartney. Bekendheden en Lamborghini's zijn al sinds het begin van het merk een goede combinatie. De zanger, schrijver en bassist van de Beatles was op dat moment op het hoogtepunt van zijn roem en verdiende daarom wel een Lamborghini. De 3,9 liter V12 was goed voor 274 pk  en een topsnelheid van ruim 240 km/u.

Het lijkt er niet op dat McCartney dat veel met de auto heeft gereden, want de kilometerstand is nogal laag. Volgens de veilingmeesters is kilometerteller op zijn blauwe ogen te vertrouwen en dat doen we dan maar: deze 400GT reed slechts 45.454 mijl (73.137 km).

Hoewel er maar 247 stuks van de opvolger van de 350GT werden gebouwd, en er maar zeer weinig met rechtsgeplaatst stuur zijn, is de prijs niet eens echt hoog. Bonham's denkt €450.000 tot €570.000 voor de auto te kunnen regelen. Uiteraard eenboel geld, maar het is geen Ferrari-geld.