Belgische minister woedend over trouwtokkies op de A12

Het gaat van kwaad tot erger met de trouwstoeten in België. Telkens weer duiken er beelden op van hordes dure auto's die doen alsof ze ergens in een zandbak rondrijden en niet in Europa. Minister Weyts van Mobiliteit is het zat.

Dit weekend ging de zoveelste trouwstoet met daarin Diederik, Jan-Willem en Pieter Mo, Souf en Appie op reltocht over het Belgische snelwegennet. Het regende klachten bij de Belgische 112-alarmcentrale, maar de Federale Politie was niet bij machte om op tijd bij het voorval aan te komen. Gelukkig filmden geïrriteerde weggebruikers het hele gebeuren en nu kan de politie alsnog gaan strooien met processen verbaal. De minister van mobiliteit is woest.

Op de A12 bij Meise (dat is de oude snelweg van Antwerpen naar Brussel) vonden de trouwstoetgangers het nodig om op de linkerrijbaan te stoppen en even de bruidegom te jonassen. Het overige verkeer moest maar even stoppen, want 'hey, Mo trouwt maar een keer. jeweetzelluf'. Verder reden ze over de vluchtstrook keihard, maar juist op de rest van de weg superlangzaam. Zoals het in woestijnië hoort, tüütèrdün ze ook voortdurend.

Als het aan minister Weyts ligt is het binnenkort afgelopen met de trouwstoeten. Hij wil voorbeeld stellen en ervoor zorgen dat anderen het wel uit hun hoofd laten zo tekeer te gaan op de openbare weg.

Hieronder de video van de boefjes: