Taxiproleten nog steeds heel erg boos op Uber, dreigen kantoor Amsterdam te bestormen

Het blijft immers een branche die bijzonder weinig concurrentie duldt. 

Het is bekend dat Uber-chauffeurs voor belachelijk weinig geld achter het stuur kruipen, iets dat de ritjes bij Mo in de Prius zo aangenaam goedkoop maken. Overweldigende concurrentie voor de klassieke taxibranche, die in plaats van het creƫren van een waardige tegenhanger liever kiest voor intimidatie en geweld. Met resultaat, want na rellen in Parijs besloot Frankrijk UberPop te verbieden.

Het AD verwacht nu soortgelijke taferelen in Nederland. De krant dook in een Telegram-groepje van zeer ontdane taxichauffeurs en ontdekte de nodige frustratie. Wij interpreteren het meer als grootspraak, de mediaas maken er meteen 'het beramen van een aanslag' van. Valt wellicht wat voor te zeggen, want er staan ronkende teksten als "de klant is koning en de chauffeurs zijn k**honden en slaven" alsook "neem je bakstenen, vuurwerk en molotovs mee."  

Het verschil is dat de agressie in Parijs (video) tegen UberPop gericht was, de dienst waarbij iedereen met een niet al te oude vierdeurs auto Uber-klanten mag oppikken en afzetten. Die dienst is inmiddels ook in Nederland dood, maar blijkbaar zit de frustratie tegen Uber nog steeds diep. Misschien toch iets om in de gaten te houden op 20 maart om 16.00 uur, aangezien dat het tijdstip is dat is aangewezen voor de grote bestorming.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0c22b15a7ee', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });