1.193 pk voor straatracers: Zenvo TSR-S

De Deense supercarbouwer Zenvo grijpt de autobeurs in Genève aan om de wereld te overladen met een stortvloed aan horsepowers en torques. De Zenvo TSR-S is een raceauto die dankzij de toevoeging 'S' in de naam toch op straat wordt toegelaten.

Een 'zelfontwikkelde' V8 met een slagvolume van 5,8 liter is verantwoordelijk voor de 1.193 pk en 1.100 Nm die via de wielen op het asfalt worden losgelaten. De motor heeft een dubbele supercharger om bij 8.500 toeren (iets eerder voor het koppel) tot die machtige aantallen te komen .

Dankzij de constructie van de monocoque uit lichtgewicht staal en nog lichter aluminium, waarover een koolstofvezel carrosserie huist is de auto behoorlijk licht. Zeker met de hoeveelheid kracht de de motor bij zich heeft is 1.495 kilogram drooggewicht niet veel. De prestaties zijn bijpassend: nul naar honderd kilometer per uur gaat in 2,8 seconden. Mocht je op een stuk weg terecht zijn gekomen waar je harder mag, dan trek je in vier seconden extra door naar de tweehonderd. Heb je een paar kilometer snelweg over, dan kun je de acceleratie doortrekken tot 325 kilometer per uur, daar rijd je tegen een elektronische limiet op.

De auto heeft een zevenversnellingsbak met dubbele koppel.... Oh, wacht even, lekker belangrijk. Heeft Zenvo ooit al een auto verkocht? Hier zijn wat plaatjes, want meer gaan we er waarschijnlijk niet van zien.