Denk: Foutparkeren bij moskee moet kunnen

Met de gemeenteraadsverkiezingen om de hoek hoor je zo nu en dan eens een vreemd autoplan, maar wat Denk nu weer heeft bedacht slaat alles. De partij vindt dat moskeebezoekers gediscrimineerd moeten worden door parkeerwachters.

Verkeersregels zijn ingevoerd om ervoor te zorgen dat het geen grote puinhoop wordt op straat. Zo'n puinhoop als pak hem beet overal in de wereld waar het geen Europa, Japan of Verenigde Staten heet. Maar mensen die uit overal waar het geen Europa, Japan of Verenigde Staten heet zijn gekomen, vinden het idee van regels maar moeilijk te begrijpen. In Amersfoort hebben die mensen een luisterend oor gevonden bij Denk, dat speciale regels wil maken voor die mensen.

Amersfoortse moskeegangers vinden het teveel gedoe om hun auto gewoon netjes in een daarvoor bestemd vak te parkeren en dan een stukje te lopen, en dus flikkeren ze hun blik gewoon neer op plekken waar dat niet mag. De gemeente Amersfoort heeft dat uiteraard in de gaten en stuurt de boetedienst op pad om bekeuringen uit te delen. Handhaving heet dat in vaktermen. Volgens lijsttrekker Tahsin Bülbül zou het echter een "prachtig signaal van inclusiviteit" zijn als de regels voor de moskeegangers niet gelden en dat zij hun auto's illegaal mogen parkeren.

Het is natuurlijk heel fijn voor de moskeegangers als ze zomaar de regels zouden mogen overtreden, maar het is een vorm van discriminatie (onderscheid maken). Niet vrijdagbidders hebben er immers niets aan (of hebben er zelfs last van), wat krijgen zij dan? Voortaan iedere week een keer gratis de wet overtreden met een joker? Bij voetbalwedstrijden iedereen lam naar huis laten rijden, omdat het toch maar een keer in de week voetballen is? Vrij door rood rijden omdat het bijna 18:00 uur is en de prak op tafel staat af te koelen? Extraveel tüüütèrüün tijdens het vrijdaggebed?